Peter gillar samspelet

Redan på första mötet på Kontract för fyra år sedan fick Peter Eriksson en väldigt bra känsla i magen. Arbetet verkade både utmanande, varierande och utvecklande, och han tackade ja till att börja. 

– Det är de huvudkomponenterna som jag letar efter när jag ska hitta ett uppdrag. Och trots de höga förväntningarna har jag blivit positivt överraskad av de uppdrag jag fått på Kontract, säger Peter.

När Peter pratar om sitt jobb på Kontract handlar det om en arbetsplats där ingen dag är den andra lik och där uppdragen med jämna mellanrum sätter honom på prov. Men det handlar också om en bred och djup kompetens bland kollegorna och en gemensam filosofi om att hjälpa varandra som gör att de inte ger upp på grund av att det blir för svårt. Istället löser de svåra dilemman tillsammans.

– Kontract är speciellt på det sättet att man har lyckats kombinera en tillhörighet hos arbetsgivaren samtidigt som de allra flesta av oss står med ena benet helt ute hos kunder. Det gör att jag får det bästa av två världar – både en trygg plats och kollegor inom Kontract och kollegor hos kunderna. Jag får ett kontaktnät som bara ökar och ökar och byggs upp med åren.

Stark framtidstro och sammanhållning

Peter beskriver också hur det finns en stark framtidstro i företaget. Kontract har vuxit mycket sedan starten 2006 och framgång föder framgång. Inom de uppdrag som företaget får levererar konsulterna med hög kvalitet och det ger ringar på vattnet.

– Det jag slås av är också hur snabbt vi kan få en ny medarbetare att bli en i teamet. Jag blir förvånad till det positiva i stort sett varje gång över hur snabbt de nya medarbetarna börjar leverera och blir en i gänget. Det är ett tecken på en bra rekryteringsprocess.

Erfarenhet och ödmjukhet är grunden

Peter jobbar själv inom projektledning, analysuppdrag och upphandlingsuppdrag. Just nu har han två olika projekt varav det ena är ett uppdrag som han haft i omgångar sedan han började på Kontract för fyra år sedan. Han betonar vikten av att en konsult inte bara kan komma in och styra och ställa utan att lyssna på de som faktiskt jobbar på arbetsplatsen. 

– Min styrka är nog kombinationen av erfarenhet och kunskapen att använda den på rätt sätt, genom att ta till mig hur förutsättningarna ser ut på respektive plats och uppdrag. Även om du har erfarenhet måste du vara ödmjuk och inte bara prata med ett fåtal personer på varje kund, utan du måste vara öppen och mycket mer vidsynt än så.

Roligaste är när orkestrarna spelar i samma takt

En bra dag på Kontract för Peter börjar med att han har sina möten inbokade och sina aktivitetslistor och projektplaner som han sitter och jobbar med.

– Sen helt plötsligt ställs du inför ett problem, vilket du ofta gör som konsult. Det kan vara svåra delikata frågor som jag förväntas kunna svara på. Och kan jag inte det själv vet jag att jag alltid kan vända mig till mina kollegor. Jag tror att det är det kunderna blir glada över när de anlitar Kontract. De vänder sig inte bara till en konsult utan får 50 gånger den kompetensen.

– Det roligaste är på något vis samspelet mellan de olika intressenterna: kunden, kundens intressenter och ditt leveransteam. När vi får pianot att lira och orkestrarna att spela i samma takt, då är det en bra dag på jobbet.

Uppskattar ständig personlig utveckling

Tack vare att Kontract sätter ihop unika team inför varje leverans, helt baserat på vilka spetskompetenser som behövs i just det projektet, får Peter ständigt utvecklas genom att jobba med olika individer.

– Vi utvecklar varandra, och dessutom blir det med tiden en väldigt stark gemenskap i hela företaget. 

– Det bästa med att jobba på Kontract är att jag aldrig har tråkigt. Det känns inte som en belastning att ha en backlog, och i och med att du får olika uppdrag stannar du aldrig upp som individ utan utvecklas hela tiden. Det är ett bra gäng som jobbar här. Vi har roligt på jobbet, avslutar Peter.

Peter Eriksson

Följ
Kontract

Kontracts nyhetsbrev

Kontract på linkedin

Kontract på Google+

Kontract på facebook

WHITE PAPER

Förvärv och företagsöverlåtelser har blivit en central metod att driva tillväxt och lönsamhet. Trots det misslyckas enligt studier mellan 60 och 90 procent av alla sammanslagningar med att skapa de värden de avsett.

I majoriteten av affärerna är digital teknik – IT M&A (IT Mergers and Acquisitions) – en central nyckelfaktor för att lyckas.

WHITE PAPER

Hur ofta läser eller hör du orden ”Målet med IT är att stödja och utveckla verksamheten”? De flesta CIO:er har detta som mål men lT fastnar ofta i att hantera vardagen med löpande förändringar och incidenthantering.

För organisationer som har sin IT-miljö outsourcad är det svårt att uppnå förväntad effekt och relationen når sällan partnerskap utan stannar vid en kund-leverantörsrelation där proaktivitet och gemensamma visioner och mål är bristfälliga eller helt saknas.

Den här bloggserien i tre delar behandlar vilka avtals- och samverkansformer som bör beaktas...