10 mars 2017

I går kväll gick Örebrogalan av stapeln och vinnare av Örebro kommuns näringslivspris blev Kontract. Priset delas ut till ett företag som tar ett samhällsansvar, har utvecklande och unik verksamhet och är en förebild. Syftet är att uppmärksamma och hedra initiativkraft, genomförandeförmåga och en positiv marknadsanpassning.

När Örebro kommuns näringslivspris delades ut för 34:e året var det vi på Kontract som fick äran att dra det längsta strået. Priset delades ut på Örebrogalan av kommunalråd Lennart Bondesson och Näringslivsdirektör Fredrik Forsberg. Juryn motiverade utmärkelsen med:

"Ett företag med finess som får sina medarbetare att växa genom förtroende och med siktet inställt på att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare har lyckats attrahera och rekrytera hemvändare. Med sitt holistiska tänkande, bredd i kompetens och med ett stort hjärta för staden känns det som det här företaget är på god väg att uppnå sina mål."

– Vi är alltid ödmjuka inför priser och utmärkelser vi får. Vi jobbar alla tillsammans för att hela tiden vidareutveckla Kontract. Det är extra roligt att det är vår hemstad som uppmärksammar oss, eftersom vi känner väldigt starkt för Örebro, säger Kristian Franzén, vd på Kontract.

Förebild och utvecklande verksamhet

Örebro kommuns näringslivspris går till ett privat företag med en utvecklande och unik verksamhet, som tar ett samhällsansvar och där företagsledaren gärna får vara en förebild i sitt ledarskap.

– De mjukare värdena som ledarskapet och arbetsmiljön är väldigt viktiga, så det är verkligen hedrande att få uppmärksamhet för det. Vi skapar arbetstillfällen i Örebro och vi vill att Kontract ska vara en bra plattform för personer som vill utvecklas i sina yrkesroller, säger Kristian Franzén, vd på Kontract.

18 december 2017

Örebro kommun har en tydlig ambition att utvecklas mot att vara en kommun som ligger långt framme utifrån digitalisering och användning av e-tjänster.

3 oktober 2017

Vi inleder hösten med förstärkningar inom samtliga av våra affärsområden.

27 september 2017

Stockholms universitet har upphandlat Kontract som upphandlingskonsulter för IT.

30 augusti 2017

Analysföretaget Radar gör varje år en ranking över de IT-konsultbolag med nöjdast kunder.

8 juni 2017

I Vafabmiljös senaste upphandling av IT-konsulter har Kontract tilldelats avtal inom fyra avtalsområden.

Sidor

Följ
Kontract

Kontracts nyhetsbrev

Kontract på linkedin

Kontract på Google+

Kontract på facebook

WHITE PAPER

Förvärv och företagsöverlåtelser har blivit en central metod att driva tillväxt och lönsamhet. Trots det misslyckas enligt studier mellan 60 och 90 procent av alla sammanslagningar med att skapa de värden de avsett.

I majoriteten av affärerna är digital teknik – IT M&A (IT Mergers and Acquisitions) – en central nyckelfaktor för att lyckas.

WHITE PAPER

Hur ofta läser eller hör du orden ”Målet med IT är att stödja och utveckla verksamheten”? De flesta CIO:er har detta som mål men lT fastnar ofta i att hantera vardagen med löpande förändringar och incidenthantering.

För organisationer som har sin IT-miljö outsourcad är det svårt att uppnå förväntad effekt och relationen når sällan partnerskap utan stannar vid en kund-leverantörsrelation där proaktivitet och gemensamma visioner och mål är bristfälliga eller helt saknas.

Den här bloggserien i tre delar behandlar vilka avtals- och samverkansformer som bör beaktas...